Odpowiedzi

2010-02-14T18:42:49+01:00
To jest łatwe wykonuj od ostatniego nawiasu w srodku np
abc- (abc-(xyz-(xyz-abc))) = abc-(abc-(xyz-(xyz+abc))) jeżeli jest przed nawiasem minus pzrepisujesz do momentu ostatniego działania i zamiast minusa jest plus
2 3 2
2010-02-14T18:46:01+01:00
Zapisz w jak najprostszej postaci :
a. abc- (abc-(xyz-(xyz-abc)))=
=abc-(abc-(xyz-xyz+abc))=
=abc-(abc-abc)=abc

b. s2t-(st2-(st2-(st2-s2t)))=
=s2t-(st2-(st2-st2+s2t))=
=s2t-(st2-s2t)=s2t-st2+s2t=2s2t-st2

c. x2yz-(xy2z-(xyz2-(x2yz-xy2z))) =
x2yz-(xy2z-(xyz2-x2yz+xy2z))=
x2yz-(xy2z-xyz2+x2yz-xy2z)=
x2yz-xy2z+xyz2-x2yz+xy2z=
xyz2
4 5 4
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-14T18:46:48+01:00
A :
-abc-2xyz
b:
2s2t - st2
c:
xyz2
2 1 2