Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-12T18:01:50+02:00
E) 65 - 6 razy (18-3dopotegidrugiej +1 ) =65 - 6 razy (18-9+1) = 65 - 6 razy 10 = 65-60 = 5
f) (6-3) do potegi drugiej + 12 : 4 = 3 do potęgi drugiej + 12:4 = 9 + 3 = 12
g) Pięć całych i jedna piąta - jedna piąta razy 10 =5 i 1/5 - 2 = trzy całe i jedna piąta
2009-10-12T18:04:03+02:00
E) 56-6*(18-3 do potęgi drugiej+1)= 56-6*(18-9+1)=56-6*10=56-60= -4
f) (6-3) do potęgi drugiej+12:4= 9+3=12
g) pięc całych i jedna piąta-jedna piąta razy 10= 5 jedna piąta-jedna piąta razy 10= 50
2009-10-12T18:10:13+02:00
E) = 65-104-54-6= -99
f) = 3 do potęgi drugiej + 3 = 9+3 = 12
g) = dwadzieścia sześć piątych - jedna piąta razy dziesięć pierwszych= dwadzięscia pięć - dwie pierwsze = dwadziescia sześć piątych - dziesięć pierwszych = szesnascie piatych= trzy całe i jedna piąta