1. Mr Lee is a poor farmer. He's got just one-acre _ _ e_ _ where he grows corn.
2. Susan Blackley teaches at university. She's got a professor _ _ g _ _ _ in economics.
3. It would do you good if you started _ _ _ c_ _ _ _ _ g some sport.
4. These shoes are killing me. They are the wrong _ _ z _ _ .
5. Jules is a _ m_ _ _ child. He is more intelligent than the other children in his class.
6.I could play the game with you if I knew the _ _ I _s . Will you teach me?
7. One person died and several other passengers were _ n_ _ _ _ d in the bus collision that too place near Coventry yesterday. They are all in hospital now.
8.I should have listened to your _ _ v_ _ _ .I shouldn't have got married at 18.
9. Our house was broken into last night. The _ _ _ g_ _r stole all our paintings.
1O. I've borrowed these books from the library. I must _ _ t_ _ _ them next month.
IV. Choose the correct answer.
1. You never ask for my opinion. You always.................me for granted.
a) put b) think c) keep d) take
2. If’ s the first time something so strange has.................to me.
a) realised b) performed c) created d) happened
3. More than three thousand people took.................in the demonstration.
a) role b) part .c)step d) place
4. You can't rely on David. He never.................his promises.
a) hold b) carries c) keeps d) obtains
5. The music is too loud..................it down, please.
a) Turn b) Run c) Take d) Put
6. When we arrived at the stadium, all the seats were already.................so we had to stand during the whole game. a) occupied b) inhabited c) engaged d) involved
7. After the earthquake in 1978, many families decided to.................house.
a) shift b) pass c) move d) transfer
8. At first, she agreed to marry me, so I don't know why she's had this sudden change of..................
a) soul b) heart c) head d) brain
9. The counter strike has done a considerable.................to the peace process.
a) damage b) devastation c) ruin d) failure
10. What's the.................of watering the flowers if it keeps raining all the time?
a) case b) worth c) thing d) point

2

Odpowiedzi

2010-02-14T22:36:34+01:00
1. Mr Lee is a poor farmer. He's got just one-acre _ _ e_ _ where he grows corn.
2. Susan Blackley teaches at university. She's got a professor DEGREE in economics.
3. It would do you good if you started PRACTISING some sport.
4. These shoes are killing me. They are the wrong SIZE . - to nie wiem czy dobrze
5. Jules is a _ m_ _ _ child. He is more intelligent than the other children in his class.
6.I could play the game with you if I knew the RULES . Will you teach me?
7. One person died and several other passengers were INJURED in the bus collision that too place near Coventry yesterday. They are all in hospital now.
8.I should have listened to your ADVICE .I shouldn't have got married at 18.
9. Our house was broken into last night. The BURGLAR stole all our paintings.
1O. I've borrowed these books from the library. I must RETURN them next month.
IV. Choose the correct answer.
1. d
2. d
3. b
4. c
5. a
6. b
7. a
8. b
9. a
10. d

nie mam wszytskich i nie jestem pewna czy mam dobrze, wiec moze lepiej sprawdz w necie
2010-02-14T23:48:30+01:00
1.field
2.degree
3.practising
4.sized (?)
5.
6.rules
7.injured
8.advice
9.burglar
10.return
1.d
2.d
3.b
4.c
5.a
6.a
7.c (?)
8.b
9.a
10.d