Odpowiedzi

2010-02-15T15:59:37+01:00
Wspólny mianownik 36 i wychodzi

16 trzydziestych szóstych - 6 trzydzieści szóstych + 15 trzydzieści szóstych = 25 trzydzieści szóstych
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-15T16:00:47+01:00
Cztery dziewiąte odjąć jedną szóstą dodać pięć dwunastych

szesnacie trzydziestych szóstych -szesc trzydziestych szóstych + piętnaście tzydziestych szóstych= dwadzieścia pięć trzydziestych szóstych
2010-02-15T16:03:20+01:00
A oto moje rozwiązanie.
4/9 - 1/6 + 5/12 = 12/36 - 6/36 + 15/36 =33/36


uwaga '' / '' zmień na -