Potrzebny mi na dziś przepis w języku angielskim na jakiś deser. MOże być jakiś placek, lub jakiś deser. Najlepiej TIRAMISU.
Potrzebny sklad potrzebnych produktow i ile ich po angielsku i jak to zrobic opisane krok po kroku po ang.
Jesli ktos potrafi znalezc w necie na angielskich stronach (com) o jakims gotowaniu to bardzo prosze.
Wazne zeby bylo dobrze i wszystkie przedimki np a, an, for itd byly dobre.
Bede z tego jutro odpowiadac wiec nie musi byc zbyt dlugie . To wazne. Na 5.
Punkty za dobre bez bledne bo troche sie znam :P bardzoo prsoze

3

Odpowiedzi

2010-02-15T16:36:35+01:00
Shattered glass sponge
2 tablespoons sweet wine, sherry or liqueur cherry
1 / 3 cup cream
3 cups milk
bag vanilla pudding
glass of strawberries (can be frozen)
3 tablespoons brown sugar
Method of preparation:
Pudding spread in three glasses of milk and boil. Allow to cooled (cover with foil, otherwise the surface will create a sheepskin). Biscuits pour into heat-resisting foremek, drizzle with alcohol.The only heat up the oven grill. Whip cream, combine the cooled pudding in slices, and sliced strawberries. The mass of the filled molds, sprinkle with sugar. Bake until the top to create a caramel. Przestudzony dessert put into the refrigerator and allow to cool hard.
3 4 3
2010-02-15T16:44:49+01:00
PRZEPIS NA TIRAMISU :

Składniki
dla 4-6 osób

podłużne biszkopty, 30dag
Mascarpone, 50dag
jajka, 4szt
drobny cukier kryształ, 8 łyżek
mocna kawa, 250ml
likier Amaretto, 50ml
ciemne kakao, 2 łyżki

Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min

1. Kawę rozpuścić w niepełnych dwóch szklankach wody,dodać likier i ostudzić.

2. Do żółtek wsypać 3/4 przygotowanego cukru i utrzeć mikserem na puszysty krem.Dodać mascarpone i miksować aż składniki się połączą dokładnie.

3. do białek dodać szczyptę soli i ubić na pianę,wsypać pozostały cukier i ubijać jeszcze około 2 min.Połączyć z masą masą mascarpone.

4. Połowę biszkoptów na moment zanurzać w kawie i układać na blasze.Wyłożyć połowę kremu i posypać sitkiem połową kakao.

5. ułożyć drugą warstwę biszkoptów w ten sam sposób i krem

6. Deser najlepiej wstawić na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypać resztą kakao.



Ingredients
for 4-6 people

oblong biscuits, 30dag
Mascarpone, 50dag
eggs, 4 pcs
fine granulated sugar, 8 tablespoons
strong coffee, 250ml
Amaretto liqueur, 50ml
dark cocoa, 2 tablespoons

Description of the preparation
preparation time: up to 45 minutes

1. Dissolve coffee in incomplete two glasses of water, add the liqueur and cool.

2. Pour into egg yolks 3 / 4 sugar and prepared to grate mixer on krem. Add mascarpone and mix until ingredients are thoroughly unite.

3. the protein and add a pinch of salt beat the foam, add the remaining sugar and beat about 2 minutes more. Combined with mass mass mascarpone.

4. Half of the time dip biscuits in coffee and arrange on plate. Spend half of cream and sprinkle with half the cocoa sieve.

5. arrange a second layer of biscuits in the same way, and cream

6. Dessert is best put in the refrigerator overnight. Before serving sprinkle with the rest of the cocoa.

Mam nadzieję, że pomogłam ;**
Bardzo proszę o naj ;**
19 4 19
DZieki bardzo mi poogłaś
2010-02-15T17:37:35+01:00
Składniki
6 żółtek
6 czubatych łyżek cukru
50 dag mascarpone
4 łyżki amaretto (można zastąpić innym mocnym i wyrazistym alkoholem)
około 20 biszkoptów "kocie języczki"
1,5 szklanki mocnej kawy, świeżo zaparzonej i całkowicie wystudzonej (może być rozpuszczalna)
2 łyżki gorzkiego, naturalnego kakao
opcjonalnie: 2 łyżki startej gorzkiej czekolady



sposób przygotowania
Żółtka przekładam do miski, dodaję cukier i ucieram mikserem na najwyższych obrotach przez 8-10 minut, aż zamienią się puszysty kogiel-mogiel o barwie prawie białej.
Do masy dodaję mascarpone i miksuję minutę, aż całkowicie połączy się z masą jajeczną.
Do kawy dodaję amaretto.

Biszkopty zanurzam w zimnej kawie na 2-3 sekundy, następnie lekko nimi potrząsając, usuwam nadmiar płynu. W płaskim naczyniu układam warstwę biszkoptów, zalewam je 1/3 masy. Na niej układam następną warstwę namoczonych biszkoptów, zalewam kremem.
Czynność jeszcze raz powtarzam (liczba warstw zależy od wielkości naczynia, czasem będzie ich więcej, czasem mniej, na górze ma być masa).

Naczynie dokładnie owijam folią spożywczą i wstawiam na co najmniej 4 godziny (albo jeszcze lepiej na całą noc) do lodówki.

Przed podaniem deser kroję na kwadraty nożem zanurzonym na chwilę w gorącej wodzie i delikatnie wyjmuję z naczynia. Każdą porcję posypuję kakao i czekoladą.
_____________________________________
elements of
6 yolks of
6 heaped spoonfulfuls of sugar
50 dag mascarpone
4 spoons amaretto (it is possible to replace with other strong and expressive alcohol)
about 20 sponge cakes "cat's tongues"
1.5 glass of the strong coffee, fresh brewed and entirely cooled down (can be soluble)

I am transferring the way of preparing Gook into the bowl, I am adding the sugar and I am wiping with the mixer on the high turnover through 8 - 10 minutes, as far as will exchange fluffy kogiel-mogiel about the almost white colour. I am adding to mass mascarpone and I am mixing the minute, until entirely he unites with pasteurized eggs. I am adding to the coffee amaretto.

I am dipping sponge cakes into the cold coffee on 2 - 3 seconds, next lightly shaking them, I am removing the excess of liquid. I am arranging the layer of sponge cakes in the flat dish, I am flooding them 1 / 3 mass. I am laying the next layer of soaked sponge cakes on it, I am filling with cream. One more time I am repeating the activity (the number of strata depends on the size of the dish, he will be a time more, sometimes less, at the top has them to be mass).

Exactly I am wrapping the dish up with food foil and I am putting for at least 4 hours (or even better for the entire night) into the refrigerator. Before the application I am cutting the dessert to squares with the knife plunged for a moment in hot water and gently I am taking out out of the dish. I am sprinkling every portion with the cocoa and the chocolate.
7 4 7