Odpowiedzi

2009-10-12T20:12:49+02:00
8.60 tyle kosztuje pierwszy szampon
8.60 *50%= 4.30
5*4.30+8.60=25,8+8.60=34,4
odp. można kupic makxymalnie 6 szamponów
9 4 9
2009-10-12T20:14:20+02:00
50%/100%*8,6=4,3zł
35zł-8,6zł=26,4zł
26,4zł:4,3zł≈6
Odp.:Maksymalnie można kupić 6 szampanów.

Sprawdzenie:
6*4,3zł+8,6=34,4zł
35zł-34,4zł=0,6zł
4 4 4
2009-10-12T21:44:26+02:00
1sz=8,60
2i kolejne=4,30
35-8,60=26,40
26,40÷4,30=6,14
8,60+6*4,30=34,40
kupi się 7szampanów
5 3 5