Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-15T21:16:16+01:00
A) Tę samą prostą przedstawiają równania 1. i 3. w kolejności od góry. Żeby tego dowieść sprowadzamy równanie do " y = ... ".

1) 4x - 3y +2 = 0
-3y = -4x - 2
3y = 4x + 2
y = 4/3x + 2/3
------------------

3) 2x - 1.5y + 1 = 0
-1.5y = -2x - 1
1.5y = 2x + 1
y = 4/3x + 2/3
------------------

b) Tę samą prostą przedstawiają równania 1. i 4.

1) -5x - 4y + 7 = 0
-4y = 5x - 7
4y = -5x + 7
y = - 5/4x + 7/4
--------------------

4) 5x + 4y - 7 = 0
4y = -5x + 7
y = -5/4x + 7/4
-------------------

W razie gdyby coś było niezrozumiałe to napisz a z chęcią wyjaśnię.
3 5 3