Odpowiedzi

2010-02-15T22:02:35+01:00
20km w ciągu 15 minut, czyli samochód jechał z prędkością 80km/h
Jadąc 80km/h ile pokona w ciągu 2,5h?
80x2,5=200
Samochód pokona 200km.
3 4 3
2010-02-15T22:03:33+01:00
20km - 15min

2,5h = 150min
150min ÷ 15min = 10
10 × 20km = 200km

Odp. Samochód w ciągu 2,5h pokonał drogę 200km.
1 5 1