Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-16T07:47:29+01:00
-[-(-7)-(-4)*(-2):(-¼)*(-2)-(-55)]*(-3) = - [ 7 + 4 * (-2) : (0,25)*(-2)+55] * (-3) =
[ 7 + (-8) : (-0,25)*(-2)+55] * (-3) = [7+32*(-2)+55]*(-3) = [7+(-64)+55] * (-3) = [(-57) +55] * (-3) = (-2) * (-3) = 6

według mnie jest dobrze. miałam ten przykład na piątkowej lekcji i pamiętam , że nawet nasza matematyczka go rozwiązywała i przepisałam go ze swojego zeszytu . :)
2010-02-16T07:49:30+01:00
Kingggg , gdy opuszczasz nawias, to znaki dodawania i odejmowania które były w środku, zmieniają się, tzn jak był minus to zmieniasz, jak plus to nic nie robisz. W 3 równaniu chyba tego zabrakło xD

Chyba^^