Pilne , daje naj ;d rozwiąż .
* - to oznacza razy
(-3) * 0,2
6 * (- jedna trzecia !)
(-1,3) * (-2)
(-9) * (- jedna druga !)
(-dwie siódme) * siedem dwunastych
(-12) : 6
(-4) : (-8)
3,2 : (-2)
(- trzy czwarte) : jedna czwarta
(-0,1)²
(-2)³
(- jedna druga) DO POTĘGI CZWARTEJ !
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
6 * (-9)
(-4) * jedna druga
(-10) * 1,5
(- dwie trzecie) * (-dwie piąte)
(-18) : 3
2,2 : (-2)
0,8 * (-5)
(-9) * (- dwie trzecie)
(-3) : (- jedna trzecia)

2

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-16T14:25:27+01:00
(-3) * 0,2 =-0,6
6*(-1/3)=-2
(-1,3) * (-2)=2,6
(-9) * (- jedna druga !)=4 1/2
(-2/7)*7/12=-1/6
(-12) : 6=-2
(-4) : (-8)=0,5
3,2 : (-2)=-1,6
(- 3/4) : 1/4=-3
(-0,1)²=0,01
(-2)³=-8
(- 1/2)⁴=1/16
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
6 * (-9)=-54
(-4) *1/2=-2
(-10) * 1,5=-15
(- 2/3) * (-2/5)=4/15
(-18) : 3=-6
2,2 : (-2)=-1,1
0,8 * (-5)=-4
(-9) * (- 2/3)=6
(-3) : (- 1/3)=9

/ - kreska ułamkowa
1 5 1
2010-02-16T15:32:48+01:00
(-3) * 0,2 = -0,6
6 * (- jedna trzecia !) = -2 (bo skracamy jedną trzecią z 6)
(-1,3) * (-2) = 2,6
(-9) * (- jedna druga !) = dzewięć drugich
(-dwie siódme) * siedem dwunastych = jedna szósta
(-12) : 6 = - 2 (dzielenie to odwrotność mnożenia)
(-4) : (-8) = jedna druga
3,2 : (-2) = - jedna szósta
(- trzy czwarte) : jedna czwarta = -3
(-0,1)² = -0,01
(-2)³ = -8
(- jedna druga) DO POTĘGI CZWARTEJ != -0,0625
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
6 * (-9) = -54
(-4) * jedna druga = -2
(-10) * 1,5 = -15
(- dwie trzecie) * (-dwie piąte) = cztery pietnaste
(-18) : 3 = -6
2,2 : (-2) = -1,1
0,8 * (-5) = -4
(-9) * (- dwie trzecie) = -6
(-3) : (- jedna trzecia) = 1

Daj mi naj :P