Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-10-12T22:51:41+02:00
A=<-6,-3>u<3,6>
B=(-5,-1)u(0,4)

Iloczyn to część wspólna zbiorów, zatem jest to ta część która się powtarza dla obu zbiorów zatem A^B (iloczyn) =(-5,-3>U<3,4)
Suma zbiorów jest to wszystko, więc wszystko to co było w zbiorze A i wszystko to co jest w zbiorze B zatem AuB (suma)=<-6,-1)U(0,6>
Różnica zbiorów A\B to wszystko to co jest w zbiorze A a nie ma tego w zbiorze B zatem A\B=<-6,-5>U<4,6>
Różnica zbiorów B\A to wszystko to co jest w zbiorze B a nie ma tego w zbiorze A zatem B\A=(-3,-1)U(0,3)
2009-10-12T22:52:40+02:00
A=<-6,-3>u<3,6> i B=(-5,-1)u(0,4).Oblicz
AnB=(-5-1)u<3,4)
AuB=<-6,-1)u(0,6>
A\B=<-6,-5>u<4,6>
B\A =(-3,-1)u(0,3)
2009-10-12T22:52:57+02:00
Dane są biory
A=<-6,-3>u<3,6>
B=(-5,-1)u(0,4).

Oblicz A^B=(-5,-3>u<3,4)
AuB=<-6,-1)u(0,6>
A\B=<-6,-5>u<4,6>
B\A=(-3,-1)u(0,3)