Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-16T15:09:54+01:00
Piotrek:
v =3 m/s
t=20s

s = 3*20 = 60m

Marek:
v = 2 m/s
t= 20s

s = 2*20 = 40 m

-----------------------------

40m+60m = 100m
4 4 4
2010-02-16T15:14:01+01:00
Najlepiej proporcje ułożyć.
Piotrek 3m - 1 sekunda
x - 20 sekudn i teraz metodą na krzyż czyli :
1x= 60m|:1
x= 60m

Marek 2m - 1 sekunda
x - 20 sekund tak samo na krzyż
1x=40m|:1
x=40m

Odp: Piotrek stał 60 metrów od miejsca spotkania Marek 40 metrów od miejsca spotkania. Odległość wspolna to 40m+60m= 100m.
pzdr