Odpowiedzi

2010-02-16T22:13:28+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
2C2H5COOH + Ca---->(C2H5COO)2Ca + H2
2C2H5COOH + CaO---->(C2H5COO)2Ca + H2O
2C2H5COOH + Ca(OH)2---->(C2H5COO)2Ca + 2H2O
1 5 1
2010-02-16T22:52:23+01:00
1)2C2H5COOH + CaO->(C2H5COO)2Ca + H2O
2)2C2H5COOH+Ca(OH)2->(C2H5COO)2Ca+2H2O
3)2C2H5COOH + Ca->(C2H5COO)2Ca + H2^