Odpowiedzi

2010-02-16T22:14:54+01:00
2KOH + H2S -----> K2S + H2O
jonowo
2K+ 2OH- 2H+ S2_ ----> 2K+ S2- + 2H2O
2OH- + 2H+ = 2H2O
  • Użytkownik Zadane
2010-02-16T22:15:30+01:00
2 KOH + H₂S → K₂S +2 H₂O
2 K⁺ + 2 OH⁻ + 2 H⁺ + S²⁻→ 2 K⁺ + S²⁻ + 2 H₂O
2OH⁻ + 2H⁺→2 H₂O
2010-02-17T00:31:12+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
2KOH + H2S----->K2S + 2H2O
2K(+) + 2OH(-) + 2H(+) + S(2-)--->2K(+) + S(2-) + 2H2O
2H(+) + 2OH(-)---->2H2O
1 5 1