Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-16T23:18:32+01:00
25%* 640=160 - głosy oddane na Agatę
20%* 640= 128 - głosy oddane na Beatę
1/5= 20%= 128 - głosy oddane na Iwonę
640- (128+128+160)= 640 - 416= 224 - głosy oddane na Karoline, tym samym Karolina zostaje Miss Szkoły.
2 3 2
2010-02-16T23:19:46+01:00
640 uczniów-100%
Agata
640-100%
x- 25%
640*0,25=160
Beata
640-100%
x-20%
640*0,20=128
Iwona
640-100%
640*1/5= 128
Karolina
640-160-128-128=224
Karolna została miss szkoły z ilością głosów 224
3 3 3