Odpowiedzi

2010-02-17T12:10:15+01:00
Meksyk-99⁰W
Sydney-153⁰E
Kraków-20⁰E

99+20=119
119*4=476
476:60=7h56min
12-7h56min=4:04
w meksyku jest 4:04 w piątek

153+20=173
173*4=692
692:60=11h32min
12+11h32min=23:32
w sydney jest 23:32
1 1 1
2010-02-17T12:21:27+01:00
Ustalamy długość geograficzną Meksyku, Sydney i Krakowa:

Meksyk - 99⁰ W
Sydney - 151⁰ E
Kraków - 19⁰ E

Sydney - Kraków

151⁰ - 19⁰ = 132⁰

132 * 4 min. = 528 min= 8h 48 min.

Kraków- 12. 00 piątek
12.00 + 8h 48 min. = 20. 48

Meksyk- Kraków

99⁰ + 19⁰= 118⁰

118 * 4min. = 472 min. = 7h 52 min.

12.00 - 7h 52 min. = 4h 48 min

Odp . W Sydney jest 20. 48( piątek), a w Meksyku 4h 48 min ( piątek)
2 3 2
2010-02-17T15:38:52+01:00
Meksyk-99W;Sydney-151E,Kraków-19E
151-19=132
132*4h=528=8h48 min
Kraków-12:00 piątek
12h+8h48min=20:48hh

99+19=118stopni
118*4h=7h5min
12h-7h52min=4h48min
Sydney:piatek i jest godzina 20:48
Meksyk_piatek i jest godzina-4:48