1+(2+1)*(2 do kwadratu+1)*(2do potęgi czwartej+1)*(2 do ósmej+1)*(2 do szesnastej+1)*(2 do trzydziestej drugiej)=...........................
Przepraszam za słowa zamiast potęg, ale nie mogę wykombinować, jak je tu umieścić, a zależy mi na czasie...
Pozdrawiam

2

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-13T22:33:55+02:00
1+(2+1)*(2 do kwadratu+1)*(2do potęgi czwartej+1)*(2 do ósmej+1)*(2 do szesnastej+1)*(2 do trzydziestej drugiej)=
=1+(3)*(5)*(17)*(257)*(65537)*2³²
2009-10-13T22:35:13+02:00
1+(2+1)(4+1)(16+1)(256+1)(65536+1)(131072+1)=
1+3*5*17*257*65537*131073=1+562954248257535=562954248257536