Odpowiedzi

2010-02-17T18:05:53+01:00
A)
y= -2x +4
y - x = -2

y=-2x+4
-2x+4-x=-2

y=-2x+4
-3x=-6

y=-2x+4
x=2

y=-2*2+4
x=2

y=8
x=2

b)
y= 0,5x
y + 2 = 0

y=0,5x
0,5x+2=0

y=0,5x
0,5x=-2

x=-2
y=-2
2010-02-17T18:10:43+01:00
A)
y= -2x +4
y - x = -2
-2x +4 -x=-2
-3x=-6 dzielimy przez -3
wynik x=2
b)
y= 0,5x
y + 2 = 0
0,5x+2=0
0,5x=-2 mnożymy przez 2
wynik x=-4
c)
y= x +1
y- x = 5
x+1-x=5
0=4 wynik taki ponieważ skracają się x
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-17T18:14:14+01:00
A)
y= -2x +4
y - x = -2
___
y=-2x+4
-2x+4-x=-2 [pod y podstawiamy ''y'' z poprzedniego równania]
___
y=-2x+4
-3x=-6 [dzielimy obie strony przez -3]
___
y=-2x+4
x=2
___
[teraz pod y podstawiamy to co wyszło nam jako ''x'']
y=-2 x 2 +4
y=2
x=2

b)
y= 0,5x
y + 2 = 0
___
0,5x+2=0
0,5x=-2
x=-4
y=0,5 x -4 =-2

c)
y= x +1
y- x = 5
___
y= x +1
x+1-x=5
___
x=0
y=1



Mam nadzieje , że pomogłam ;)