Odpowiedzi

2010-02-17T18:45:20+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
A) (x-2)-(2-x) = (x-2)-2+x = 2x - 4
b) (a+b)+(2a-b)-(a-2b) = a+b + 2a-b - a + 2 b = 2a + 2 b
c)(3x-y+1)-(x+y)+(y-x) = 3x-y+1 - x-y + y-x = x - y + 1
d)-(2a²-3ab)-(2b-3a²)+(-ab-b) = -2a² +3ab - 2b + 3a² - ab - b = a² + 2 ab - 3b
102 4 102
Komentarz został usunięty
Komentarz został usunięty