Odpowiedzi

2009-10-14T12:01:27+02:00
2009-10-14T12:03:57+02:00
100% + 10% = 110%

(proporcja)
110%- 100%
x - 90% (bo 100% - 10%= 90%)
x=110%×90%÷100%=99%

Odp. Cena końcowego mieszkania stanowi 99% ceny początkowej za 1m.

Prosze
5 5 5
2009-10-14T12:04:05+02:00
Dane:
najpierw cena wzrosła o 10%
później cena spadła o 10% ( trzeba zwrócic uwagę, że spadła od ceny po podwyżce , anie od ceny początkowej)
100%-10% =90%
Rozwiązanie:

100%* 1.10 =110%
110%* 0.90 = 99%
Odp. 1 m mieszkania stanowi 99% ceny początkowej.
5 4 5