Odpowiedzi

2010-02-18T07:13:48+01:00
2LiOH + H2SO4 --> Li2SO4 + 2 H2O
3 4 3
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-18T08:14:19+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
2LiOH + H2SO4 -->Li2SO4 + 2H2O
2Li(+) + 2OH(-) + 2H(+) + SO4(2-)----->2Li(+) + SO4(2-) + 2H2O
2H(+) + 2OH(-)---->2H2O
9 3 9