Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-18T18:03:03+01:00
X-ilosc dwuzlotowek
y-ilosc pieciozlotowek

2x+5y=50
x+y=16

x = 10
y= 6

2zł *10 = 20 zł
5zł * 6 = 30 zł

20 zl + 30 zł = 50 zł
11 3 11
2010-02-18T18:03:38+01:00
2x+5(16-x)=50
2x+80-5x=50
-3x=-30
x=10
Monet dwuzłotowych było 10 a pięciozłotowych 6
12 3 12