Odpowiedzi

2010-02-19T17:32:08+01:00
118(stopni)15(minut) +30s15m=148s30m
15s=1h
1s=4m
148s30m= 9h 55min
16.00+9.54=01.55
01.55+15=16.55
odp: samolot wylądował o 16.55 28 kwietnia
2010-02-19T17:45:55+01:00
1 st = 4 min
zeby obliczyć jaki jest procent te 18 min to :

18/60= 30% czyli jest to 30% z 4 min czyli jest to 30 % ze 240sek= 24*3= 72sek= 1min 12sek

118 st x 4 = 472 min = 7h 52' + 1' 12'' = 7h 53' 12''

Jest to inaczej 7h 53' 12''

Pozdrawiam i liczę na naj