Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-02-19T17:22:57+01:00
Zdobyte punkty: 54

dobre odpowiedzi: 12*5pkt=60punktów

złe odpowiedzi: 60-54=6 6/2=3 złych odpowiedzi

Odp. Szymon rozwiązał prawidłowo 12 zadań.
2010-02-19T17:43:18+01:00
X-liczba dobrych odpowiedz
y-liczba złych odpowiedzi
x+y=15
y=15-x
5x-wartość dobrych odpowiedz
2y-wartość złych odpowiedz

y=15-x
5x-2*(15-x)=54
5x-30+2x=54
7x=54+30
7x=84/:7
x=12

x+y=15
12+y=15
y=15-12
y=3
spr
5x-2y=54
5*12-2*3=54
60-6=54
54=54
L=P
odp.Szymon rozwiązał 12 zadań prawidłowo