Odpowiedzi

2010-02-19T19:01:05+01:00
Keks Wanda
Ingredients:

* 1 cup of the "tip" of flour
* 1 / 2 cup sugar
* 1 vanilla sugar
* 4 eggs
* 2 tablespoons poppy seeds
* 1 teaspoon baking powder

* 1 cup bakali (may be: raisins, walnuts, prunes, sunflower seeds, pumpkin seeds, almond flakes, orange peel, or your own taste)

Recipe: Egg utrzeć with sugar and vanilla sugar. Add whipped foam of protein, flour, baking powder and poppy seeds. At the end of opruszone flour delicacies.

Teaches at the dough to a baking paper lined with plaque. Bake 1 hour at 180 degrees C.

Notes: Do not add any fat to the dough.


KEKS WANDZI
Składniki:

* 1 szklanka z "czubkiem" mąki
* 1/2 szklanki cukru
* 1 cukier waniliowy
* 4 jajka
* 2 łyżki maku
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia

* 1 szklanka bakali (mogą być: rodzynki, orzechy włoskie, śliwki suszone, pestki słonecznika, pestki dyni, płatki migdałowe, skórka z pomarańczy lub według własnego smaku)

Przepis: Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ubitą pianę z białek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem. Na koniec opruszone mąką bakalie.

Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.

Uwagi: Nie dodajemy żadnego tłuszczu do ciasta.
2 3 2
  • Użytkownik Zadane
2010-02-19T19:02:34+01:00
Szarlotka z dużą ilością jabłek

Jabłka:

• 2 kg jabłek szara reneta
• 1/2 szklanki rodzynek
• 10 łyżek brązowego cukru lub do smaku
• 3 łyżeczki cynamonu
• 1 opakowanie cukru waniliowego

Ciasto:

• 250 g mąki pszennej
• 125 g masła roślinnego
• 1/4 szklanki cukru
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 żółtko
• 1 łyżka śmietany



Przygotowanie jabłek:

Jabłka obrać, wykroić środki i pokroić w plasterki (najlepiej przy użyciu krajalnicy lub miksera z odpowiednią końcówką). Surowe jabłka układać warstwami na cieście (przepis poniżej), posypując brązowym cukrem, cynamonem, cukrem waniliowym oraz rodzynkami.

Przygotowanie ciasta:

Wszystkie składniki razem posiekać, szybko zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. Rozwałkować i wyłożyć ciastem wysoką formę 30/20 cm, zostawiając 1/3 ilości ciasta na wierzch. Podgrzać piekarnik do 150℃. Ułożyć na surowym cieście wszystkie jabłka z rodzynkami i cukrem, zetrzeć na tarce resztę ciasta. Wstawić do podgrzanego piekarnika i podnieść temperaturę do 180℃. Piec około 45 minut, aż ciasto się zrumieni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.




Apple-pie with large quantity of apples

Apple:

• 2 the kg of apples the grey rennet
• 1/2 glass raisin
• 10 spoons of brown sugar or to taste
• 3 teaspoon of cinnamon
• 1 packaging vanilla sugar

Cake:

• 250 g of wheaten flour
• 125 g of vegetable butter
• 1/4 glass of sugar
• 1 teaspoon of powder to baking
• 1 vitellus
• 1 spoon of cream



The preparation of apples:

To peel apple, to cut out centres and to cut in slices ( the best near use slicer or mixer with suitable ending). To arrange raw apples layers on cake (recipe below), pouring brown sugar, cinnamon, vanilla sugar as well as raisins.

The preparation of cake:

To chop all components together, to knead cake quickly, to chill in refrigerator. To pin and to lie out cake high form 30/20 cm, leaving 1/3 quantity of cake on top. To heat up to 150 oven?. To arrange on raw cake all apples from raisins and sugar, to rub off on grater the rest of cake. To put in to heated up oven and to raise to 180 temperature?. Stove about 45 minutes, until cake browns. After cooling to pour sugar with powder.