Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-20T15:33:49+01:00
5 uczniów uczy się języka angielskiego i niemieckiego,
to 17 - 5 = 12 uczniów uczy się tylko angielskiego,
a 14 - 5 = 9 uczniów uczy się tylko niemieckiego
razem jest 12 + 9 + 5 = 26 uczniów
2010-02-20T16:05:13+01:00
Dane:
17-tyle uczniów uczy sie jezyka angielskiego
14-tyle uczniow uczy sie jezyka niemieckiego
5-tyle uczniow uczy sie obydwu jezykow
rozwiazanie:
17+14+5=36
Odp. W tej klasie jest 36 uczniów
2010-02-20T16:37:54+01:00
Dane:
17 uczniów- angielski
14 uczniów- niemiecki
5 uczniów- ang. i niem.

17+14+5= 36 uczniów

odp.: W tej klasie jest 36 uczniów