Odpowiedzi

2010-02-20T16:16:04+01:00
5 razy 100=500
500 razy 15=7500minut=125 godz.
chyba tak, ale nie wiem....:(
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-20T16:16:56+01:00
100*5=500 min
500/60=8h20m
15min=1/4h
8h20m*1/4h=125h
2010-02-20T16:18:50+01:00
Rozwiązanie:
100*5=500min - czas zapalenia wszystkich świeczek
100*15=1500min
1500 - 500 = 1000
1000 : 60 = 16.(6)- 6 w okresie
Nie jestem pewien ale chyba tak to ma być rozwiązane