Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-20T16:58:38+01:00
A=300dm=30m
b=24m
obwód=2*30m+2*24m=60+48=108m
odp.potrzeba 108m siatki na ogrodzenie działki
pole=a*b
P=30m*24m
P=720m²

1a=100m²
720m²:100m²=7,2a
odp.działka ma 7,2 ara
2010-02-20T16:59:37+01:00
300dm = 30m

P - 30m * 24m = 720m2 = 7,2 ara

Obw - 2* 30m + 2*24m = 60m + 48m = 108m

Odp: potrzeba 108m siatki
2010-02-20T17:01:33+01:00
1 dm = 10 cm
300 dm = 3000 cm = 30 m

Ogród ma wymiary 24m x 30 m
Obwód = 2*30 + 2*24 = 60+48 = 108 m

Odp: Aby ogrodzić ten ogród potrzebne jest 108 metrów siatki.

1ar = 10m x 10 m.
24x30 = 720 m
720 m = 7,2 ar.

Odp: Ta powierzchnia ma 7,2 ar.