Odpowiedzi

2010-02-20T18:07:54+01:00
2HNO3 + CaCO3 ----> Ca(NO3)2 + H2O + CO2
N2O5 + Ca(OH)2 --->Ca(NO3)2 + H2O
CaO + 2HNO3 --->Ca(NO3)2 + H2O
Ca(OH)2 + 2HNO3 ---> Ca(NO3)2 + 2H2O
Ca + 2HNO3 --->Ca(NO3)2 + H2
licze na naj;)
11 4 11
2010-02-20T19:23:37+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
Ca + 2HNO3---->Ca(NO3)2 + H2
CaO + 2HNO3---->Ca(NO3)2 + H2O
Ca(OH)2 + 2HNO3---->Ca(NO3)2 + 2H2O
CaO + N2O5------>Ca(NO3)2
Ca(OH)2 + N2O5------>Ca(NO3)2 + H2O
13 4 13