Odpowiedzi

2010-02-21T00:07:39+01:00
500zł+9% z 500zł=500+0,09×500=500+45=545zł po 1 roku
545+9% z 545=545+0,09×545=545+49,05=594,05 po 2 latach

zysk po roku:45zł
zysk po 2 latach:94,05

480zł+12% z 480zł=480+0,12×480=480+57,6=537,60zł-po 1 roku
537,6+12% z 537,6=537,6+0,12×537,6=537,6+64,512=602,112zł-po 2 latach

zysk po 1 roku:57,6
zysk po 2 latach:122,112zł
odp. po 1 roku więcej jest na koncie oprocentowanym 9%, a po 2 latach na koncie oprocentowanym 12%
33 4 33
2010-02-21T00:07:47+01:00
Po 1 roku
1.500zł+9%*500zł=500+45=545zł
2.480zł+12%*480zł=480zł++57,6zł=537,6zł

po 2 latach
1.545zł+9%*545zł=545+49,05zł=594,05zł
2.537,6zł+12%*537,6zł=537,6zł+64,51zł=602,11zł

odp.po roku na1 koncie będzie więcej pieniędzy,a po 2 latach na 2 koncie będzie więcej pieniędzy
39 2 39