Odpowiedzi

2010-02-21T13:35:08+01:00
10%=0,1
0,1*380zł=38zł

380zł+38zł=418zł

Odp.: Za mieszkanie zapłaci 418zł.
2010-02-21T13:35:35+01:00
380 * 10% = 380*0,1 = 38
380 + 38 = 418 zł
Odp. Magda po podwyżce za mieszkanie płaci 418 zł miesięcznie.
2010-02-21T13:37:09+01:00
10 % = 10/100 = 0.10
380 * 0.10 = 38
380 + 38 = 418

Odp : po podwyżce Magda zapłaci 418 zł