Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-21T14:38:48+01:00
S1=100km
t1=80min=1,33h
s2=40km
t2=30min=0,5h
a) V=?
s=s1+s2=100km+40km=140km
t=t1+t2=1,33h+0,5h=1,83h
V=s/t=140km/1,83h=76,5km
b) V1=?
V2=?
V1=s1/t1=100km/1,33h=75,2km
V2=s2/t2=40km/0,5h=80km/h