Odpowiedzi

2010-02-21T21:32:16+01:00
1 dzień:65km
2 dzień:2×65=130km
3 dzień:65+5=70km

razem przebyli 65+130+70=265km
Najlepsza Odpowiedź!
  • Woru
  • Początkujący
2010-02-21T21:34:12+01:00
Suma - 65
x - Pierwszy dzień |15 km
2x - Drugi dzień | 2 * 15km = 30 km
x+5 - Trzeci dzieni | 15km + 5km = 20 km

x + 2x + x + 5 = 65
4x = 60
x = 15

Odp. Pierwszego dnia przejechali 15 km, drugiego dnia 30, a trzeciego 20 km.
2010-02-21T21:42:59+01:00
65*2+5=130+5=135

135:3=45km

Odp:Każdego dnia przybyli 45 km.

prosze;*