Odpowiedzi

2010-02-22T16:52:59+01:00
Michael Brian Levant (ur. 6 sierpnia 1952) to amerykański telewizyjny i reżyser filmowy, pisarz i producent.

. Karierę zawodową rozpoczął w 1977 r. jako pisarza serial telewizyjny "Jeffersons". Pisał też dla, między innymi programy telewizyjne, Mork & Mindy, Still Bóbr i Happy Days.

Najbardziej znany za reżyserię filmów Beethovena, Flintstonowie, Jingle All The Way i Are We There Yet?.



Filmografia

* Problem Child 2 (1991) Problem Child 2 (1991)
* Beethoven (1992) Beethoven (1992)
* The Flintstones (1994) Flintstonowie (1994)
* Jingle All The Way (1996) Jingle All The Way (1996)
* Leave It to Beaver (1997) (writer) Leave It to Beaver (1997)
* The Flintstones in Viva Rock Vegas (2000) Flintstonowie:


Niech żyje Rock Vegas (2000)
* Snow Dogs (2002) Snow Dogs (2002)
* Are We There Yet? (2005) Are We There Yet? "(2005)
* The Spy Next Door (2010) Spy Next Door (2010)

Telewizja

* The Jeffersons (1977)
* Happy Days (1977)
* The Bad News Bears (1979) Bad News Bears (1979)
* Brothers and Sisters (1979) Bracia i Siostry (1979)
* Mork and Mindy (1981) Mork i Mindy (1981)
* Still the Beaver (1983) Jeszcze Beaver (1983)
* Married With Children (1987) Married With Children (1987)
* My Secret Identity (1988) My Secret Identity (1988)
* Charles in Charge (1988) Charles in Charge (1988)
* Poochinski (1990) Poochinski (1990)
* The Adventures of Captain Zoom in Outer Space (1995) Adventures of Captain Zoom in Outer Space (1995)
* Problem Child 3: Junior in Love (1995) Problem Child 3: Junior in Love (1995)
* Father Can't Cope (2000)
* Grounded for Life (2001)
* Beethoven's Big Break (2008)
* Scooby-Doo! The Mystery Begins (2009)

sorka ze niektóre filmy się powtarzają :) :((