Przetłumaczcie to na angielski :

Składniki
• mąka 30 dag
• drożdże 2 dag
• cukier 1 łyżeczka
• oliwa 2 łyżeczki
• sól
• pieczarki 12 sztuk
• starty ser żółty 12 dag
• pomidor 2 sztuki
• zielone oliwki 10 sztuk
• szynka 10 dag
• cytryna
• przecier pomidorowy
• jajko 1 sztuka
• oregano

Sposób przyrządzenia:
Ogrzane drożdże należy pokruszyć, a następnie zalać 150 ml letniej wody
i odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce. Mąkę należy wsypać do miski,
na jej środku zrobić dołeczek, wlać rorpowadzone drożdże, następnie
dodać do nich łyżkę oliwy, sól i cukier. Wszystkie składniki dokładnie
wyrobić przez około 10 minut na gładkie, elastyczne ciasto, dodając mąkę
w miarę potrzeby. Z ciasta należy uformować kulkę, przykryć ją następnie
ściereczką i odstawić na około 1,5- 2 godziny w bardzo ciepłe miejsce do
wyrośnięcia. Teraz należy nagrzać piekarnik do temperatury około 250°C.
Przygotować nadzienie do pizzy: pieczarki należy umyć, następnie pokroić
w paseczki i obficie skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Ser należy
pokroić w cienkie plasterki, szynkę zaś w drobną kostkę, a umyte
pomidory w plastry. Ciasto należy uformować w dość płaski, cienki
placek, następnie rozłożyć go na blasze posypanej lekko mąką, posmarować
przecierem pomidorowym i skropić oliwą. Na cieście należy ułożyć
pieczarki, szynkę, pokrojone pomidory, ser i oliwki. Cały wierzch należy
posypać oregano. Piec pizzę około 20 minut.

1

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-23T16:01:14+01:00
Ingredients
• 30 dkg flour
• yeast 2 dag
• 1 teaspoon sugar
• 2 teaspoons olive oil
• salt
• mushrooms 12 pieces
• grated cheese 12 dag
• tomato 2 pieces
• 10 pieces of green olives
• Ham 10 dag
• lemon
• tomato purée
• egg 1 piece
• oregano

Preparation(przyrządzenie) :
Heated to crumble the yeast and then pour 150 ml of lukewarm water
and allow to stand for several minutes in a warm place. To pour flour into a bowl,
at its center dimple done, pour the yeast rorpowadzone, then
add the tablespoon of olive oil, salt and sugar. All the ingredients thoroughly
to form for about 10 minutes on a smooth, elastic dough, adding flour
where necessary. The dough ball is formed, then cover it
cloth and allow to stand for about 1.5 - 2 hours in a warm place to
ferment. Now you need warm oven to a temperature of about 250 ° C.
Prepare the topping for pizza: mushrooms, wash, then cut
the strips and sprinkle with plenty of lemon juice stamped. Cheese should be
cut into thin slices, the ham in small pieces, and washed
tomatoes in slices. The dough must be formed in a relatively flat, thin
cake, then spread it on the stove lightly sprinkled with flour, spread
tomato purée and drizzle with olive oil. Lay the dough on
mushrooms, ham, sliced tomatoes, cheese and olives. The entire top should be
sprinkle with oregano. Bake pizza for about 20 minutes.