Otwieramy nawias a w nawiasie pod pierwiastkiem drugiego stopnia 4 minus pierwiastek drugiego stopnia z 7 po za pierwiastkiem plus pierwiastek drugiego stopnia pod pierwiastkiem 4 minus pierwiastek drugiego stopnia z 7 zamykamy nawias i wszystko do potęgi 2

2

Odpowiedzi

2009-10-16T21:15:54+02:00
2009-10-16T21:19:33+02:00
Otwieramy nawias a w nawiasie pod pierwiastkiem drugiego stopnia 4 minus pierwiastek drugiego stopnia z 7 po za pierwiastkiem plus pierwiastek drugiego stopnia pod pierwiastkiem 4 minus pierwiastek drugiego stopnia z 7 zamykamy nawias i wszystko do potęgi 2
(√(4-√7)+√(4-√7))²=4-√7+2√(4-√7)√(4-√7)+4-√7=8-2√7+2(4-√7)=
=8-2√7+8-2√7=
=16-4√7