Odpowiedzi

2010-02-23T19:51:17+01:00
V1=12KM/H
V2=15KM/H
S1=18KM
S2=24 KOM
V=S/T
T=S/V
T1=18/12=1,5H
T2=24/15=1,6 H

i już ;p
2010-02-23T19:51:20+01:00
Rolnik 18km:12km/h=1,5h
Rowerzysta 24km:15km/h=1,6h
odp:szybciej dojedzie rolnik
  • Użytkownik Zadane
2010-02-23T19:54:24+01:00
Pierwszy dojedzie rolnik
rolnik jedzie 1.5h
bo 12=1h
18km=?h
?=18-12=6 czyli pół godziny
1h=0.5h=1.5h
rowerzysta
24km-15km=9km-tyle mu zostało
15\9=1.6h
odp:Pierwszy dojedzie rolnik