Odpowiedzi

2010-02-23T21:45:56+01:00
2Na + H₂SO₄ = Na₂SO₄ + H₂
Na₂O + SO₃ = Na₂SO₄
2NaOH + SO₃ = Na₂SO₄ + H₂O
2NaOH + H₂SO₄ = Na₂SO₄ + 2H₂O
2010-02-23T21:47:21+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
2Na + H2SO4---->Na2SO4 + H2
Na2O + H2SO4---->Na2SO4 + H2O
2NaOH + H2SO4---->Na2SO4 + 2 H2O
Na2O + SO3---->Na2SO4
2010-02-23T21:53:59+01:00
Na₂O+SO₃→ Na₂SO₄
2NaOH+ H₂SO₄ → Na₂SO₄ + 2H₂O
2NaCl+ MgSO₄ → Na₂SO₄ + MgCl₂
2Na + H₂SO₄ → Na₂SO₄ + H₂