Odpowiedzi

2010-02-24T10:08:50+01:00
-suszenie

usunięcie wody z produktu.

-wędzenie

konserwacja produktu za pomocą dymu

-solenie

przesycenie produktu roztworem soli

-apertyzacja

gotowanie w szczelnie zamkniętym szklanym naczyniu
1 5 1
2010-02-24T10:09:34+01:00
Suszenie-zredukowanie zawartości wody w produkcie przez jej wyparowanie.
Wędzenie-jest metodą konserwacji żywności za pomocą dymu.
Solenie-dodanie dużej ilości soli.
Apertyzacja-(wekowanie)zachodzi w ścisłym zamknięciu bez dostępu powietrza.

Licze na najlepsze:).
2 2 2
  • Użytkownik Zadane
2010-02-24T10:19:17+01:00
-suszenie-usunięcie wody z produktu.
-wędzenie-konserwacja produktu za pomocą dymu
-solenie-przesycenie produktu roztworem soli
-apertyzacja-gotowanie w szczelnie zamkniętym szklanym naczyniu
1 5 1