Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
  • Iwan
  • Rozwiązujący
2009-10-17T14:53:54+02:00
1 minuta = 8m
2 minuta = 8m/2=4m [w sumie: 8m+4m=12m]
3 minuta = 4m/2=2m [w sumie 8m+4m+2m=14m]
4 minuta = 2m/2=1m [w sumie 8m+4m+2m+1m=15m]

Odpowiedź: Balon osiągnie wysokość 15m po 4 minutach.
2 3 2
2009-10-17T14:54:23+02:00
W 4 minuty bo
8m z 1min.
4m z 2min
2m z 3min
1m z 4min
=15m w 4min
1 5 1
2009-10-17T15:07:47+02:00
8 metrow - 1 minuta
8:2=4-2 minuta
4:2=2-3 minuta
2:2=1-4 minuta
8+4+2+1=15 metrow.-razem 4 minuty
odpowiedz: Balon wzniosl sie na 15 metrow w czasie 4 minut
5 2 5