Odpowiedzi

2010-02-24T17:55:37+01:00
Abc-(abc-(-xyz-(xyz-abc))) = abc-(abc-(xyz-xyz+abc)) = abc - (abc - xyz + xyz - abc) = abc - abc +xyz - xyz - abc = -abc
2010-02-24T17:56:00+01:00
Abc-(abc-(-xyz-(xyz-abc))) =
abc-(abc-(-xyz-xyz+abc)=
abc-(abc+xyz+xyz-abc)=
abc-abc-xyz-xyz+abc=
abc -2xyz
wyjasnienie:
abc i -abc się redukują także pozostaje jedno abc
-xyz i -xyz dodajemy, a w efekcie mamy -2xyz
niestety odpowiedzi pozostalych rozwiązujach sa przez to błedne- brak redukcji.
;)
1 5 1
2010-02-24T17:56:27+01:00
Abc-abc-xyz-xyz-abc=-3abc--2xyz

chyba powinno być dobrz :P