Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-10-17T16:19:33+02:00
(4√2-√2+3√2):2√2=6√2:2√2=3
2009-10-17T16:24:46+02:00
(4 pierwiastek z dwoch - pierwiastek z dwoch + trzy pierwiastek z dwoch) : dwa pierwiastek z dwoch = szesc pierwiastkow z dwoch: dwa pierwiastek z dwoch= 3


krotkie uzasanienie
pierwiastek z trzydziestu dwoch to 4 pierwiastek z dwoch bo 32=16 razy 2
a pierwiastek z 16 to 4
reszta analogicznie (wylaczanie czynnika)
2009-10-17T16:48:42+02:00
(pierw16*2-pierw2+pierw9*2):pierw4*2=
(4*pierw2-pierw2+3pierw2):2*pierw2=3