Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-02-24T20:47:56+01:00
10% znizki tzn ze za sztuke wychodzi 90%*50=45
45*25=1125pln
4 3 4
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-24T20:48:25+01:00
25 * 50zł= 1250zł

10/100 * 1250zł= 125zł

1250zł -125zł = 1125zł

Za kalkulatory zapłacono 1125zł.


* to razy
7 4 7
2010-02-24T20:59:06+01:00
Skoro 1 kalkulator kosztuje 50 zł, to 90% jego ceny wynosi:
0,9 × 50 zł = 45 zł
Wszystkie kalkulatory kosztują:
25 × 45 zł = 1125 zł
Odp: Za kalkulatory zapłacono 1125 zł.
5 2 5