Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-24T21:04:25+01:00
D=8cm

Pc=2 pi r(r+H)

8=a pierwiastek z 2
a= 4 pierwiastki z 2
H=4 pierwiastki z 2
r= 2 pierwiastki z 2

Pc= 2 pi* 2 pierwiastki z 2( 2 pierwiastki z 2+ 4 pierwiastki z 2)
Pc= 4 pierwiastki z 2 pi ( 6pierwiiastków z2)= 24*2=48cm3
4 4 4
2010-02-24T21:20:27+01:00
Z twierdzenia pitagorasa

c(kwadrat)=a(kwadrat)+b(kwadrat)

a(kwadrat)=c(kwadrat)-b(kwadrat)

a(kwadrat)=8(kwadrat)-4(kwadrat)

a(kwadrat)=64-16

a(kwadrat)=pierwiastek z 48
a=4pierwiastki z 3

Pp=Pi 4(kwadrat)
Pp=16 Pi

Pb=2*pi*r(kwadrat)
Pb=2pi*4*4pierwiastek z 3
Pb=36pierwiastek z 3

Pc=2*Pp+Pb

Pc=2*16+36pierwiastek z 3

Pc=32+36 pierwiastek z 3= 4(8+9pierwiastkow z 3)

Nie jestem pewna;p
9 1 9