Wyłącz czynnik przed znak pierwiastka;
pierwiastek sześcienny z 32=
pierwiastek sześcienny z 48=
pierwiastek sześcienny z 81=
pierwiastek sześcienny z 108=
pierwiastek sześcienny z 135 minus pierwiastek sześcienny z54=
pierwiastek sześcienny z 54 minus pierwiastek sześcienny z 40
pierwiastek sześcienny z 16+pierwiastek sześcienny z 24
pierwiastek sześcienny z 40=
pierwiastek sześcienny z 81=
pierwiastek sześcienny z 96=
pierwiastek sześcienny z 243=
pierwiastek sześcienny z 135=
pierwiastek sześcienny z 192=
pierwiastek sześcienny z 24 + pierwiastek sześcienny z 250=

3

Odpowiedzi

2009-10-17T19:03:52+02:00
Pierwiastek sześcienny z 32=pierwiastek sześcienny z 8*4=2pierwiastki sześcienne z 4
pierwiastek sześcienny z 48=pierwiastek sześcienny z 8*6=2pierwiastki sześcienne z 6
pierwiastek sześcienny z 81=pierwiastek sześcienny z 27*3=3pierwiastki sześcienne z 3
pierwiastek sześcienny z 108=pierwiastek sześcienny z 27*4=3pierwiastki sześcienne z 4
pierwiastek sześcienny z 135 minus pierwiastek sześcienny z 54=pierwiastek sześcienny z 27*5-pierwiastek sześcienny z 27*2=3pierwiastki sześcienne z 5- 3pierwiastki sześcienne z 2
pierwiastek sześcienny z 54 minus pierwiastek sześcienny z 40=3pierwiastki sześcienne z 2 - pierwiastek sześcienny z 8*5=3pierwiastki sześcienne z 2 - 2 pierwiastki sześcienne z 5
pierwiastek sześcienny z 16+pierwiastek sześcienny z 24= 2 pierwiastki sześcienne z 2 + 2 pierwiastki sześcienne z 3
pierwiastek sześcienny z 40=2 pierwiastki sześcienne z 5
pierwiastek sześcienny z 81=3pierwiastki sześcienne z 3
pierwiastek sześcienny z 96=2pierwiastki sześcienne z 12
pierwiastek sześcienny z 243=3pierwiastki sześcienne z 9
pierwiastek sześcienny z 135=3pierwiastki sześcienne z 5
pierwiastek sześcienny z 192=4pierwiastki sześcienne z 3
pierwiastek sześcienny z 24 + pierwiastek sześcienny z 250=2 pierwiastki sześcienne z 3 + 5 pierwiastków sześciennych z 2
1 5 1
2009-10-17T19:10:38+02:00
Wyłącz czynnik przed znak pierwiastka;
pierwiastek sześcienny z 32= ∛8*4 = 2∛4
pierwiastek sześcienny z 48= ∛8*6 = 2∛6
pierwiastek sześcienny z 81= ∛27*3 = 3∛3
pierwiastek sześcienny z 108= ∛27*4 = 3∛4
pierwiastek sześcienny z 135 minus pierwiastek sześcienny z54= ∛135 - ∛54 = ∛81 = ∛27*3 = 3∛3
pierwiastek sześcienny z 54 minus pierwiastek sześcienny z 40 = ∛54 - ∛40 = ∛14 = ∛8*1.75 = 2∛1.75
pierwiastek sześcienny z 16+pierwiastek sześcienny z 24 = ∛16 + ∛24 = ∛40 = ∛8*5 = 2∛5
pierwiastek sześcienny z 40= ∛40 = ∛8*5 = 2∛5
pierwiastek sześcienny z 81= ∛27*3 = 3∛3
pierwiastek sześcienny z 96= ∛96= ∛8*12 = 2 ∛12
pierwiastek sześcienny z 243= ∛243 = ∛27*9 = 3∛9
pierwiastek sześcienny z 135= ∛135 = ∛27*5 = 3∛5
pierwiastek sześcienny z 192= =∛192 = ∛ 8*24 = 2∛24
pierwiastek sześcienny z 24 + pierwiastek sześcienny z 250= ∛24+∛250 = ∛274
2009-10-17T19:12:19+02:00
Wyłącz czynnik przed znak pierwiastka;
pierwiastek sześcienny z 32=4pierwiastek z 2
pierwiastek sześcienny z 48=4pierwiastek z 3
pierwiastek sześcienny z 81=3pierwiastek z 3
pierwiastek sześcienny z 108=6pierwiastek z 3
pierwiastek sześcienny z 135 minus pierwiastek sześcienny z54=3 pierwiastki z 5-3 pierwiastki z 2
pierwiastek sześcienny z 54 minus pierwiastek sześcienny z 40=3 pierwiastki z 2-2 pierwiastki z 5
pierwiastek sześcienny z 16+pierwiastek sześcienny z 24=2 pierwiastki z 2+2 pierwiastki z 3
pierwiastek sześcienny z 40=2pierwiastek z 10
pierwiastek sześcienny z 81=3pierwiastek z 3
pierwiastek sześcienny z 96= 2 pierwiastek z 12
pierwiastek sześcienny z 243=3 pierwiastek z 9
pierwiastek sześcienny z 135=3 pierwiastek z 5
pierwiastek sześcienny z 192=4 pierwiastek z 3
pierwiastek sześcienny z 24 + pierwiastek sześcienny z 250=2 pierwiastki z 3 +5 pierwiastkow z 2