A ) znajdź liczbę , która podzielona przez 8 daje w wyniku 59 i resztę 7 .
b ) zapisz ułamki ;
- ⁵₆ , ⁷₁₂, ¾ , ⅔ w kolejności rosnącej .

c ) Oblicz długość taśmy jeżeli 27 cm stanowi 25% długości tej taśmy .
d) Podaj dzień , miesiąc i nazwę dnia tygodnia począwszy od środy 24 kwietnia


Dam NAJ pierwszej osobie !

2

Odpowiedzi

2010-02-25T11:31:34+01:00
A 479
b -5/6, 7/12, 2/3, 3/4.
c 108 cm
2 2 2
Najlepsza Odpowiedź!
  • Deva
  • Rozwiązujący
2010-02-25T11:32:39+01:00
A) 8x59=472
472+7=479
c) 27x4=108cm
2 2 2