Odpowiedzi

2009-10-17T21:40:02+02:00
Rachunek za naprawę urządzeń hydraulicznych wyniósł 120zł.Ile pieniędzy otrzymał pracownik po potrąceniu podatku w wysokości 21%?


0,79 * 120 =94,8 zł


odp. Pracownik otrzymał 94,8zł
32 4 32
2009-10-17T21:40:49+02:00
120*0,21=25,2
120-25,2=94,8
Odp. Pracownik otrzymał 94,8 zł.
82 4 82
2009-10-17T21:41:22+02:00
100%-120zł
21%-x

21*120/100 = 25.20 zł

120-25,20 = 94.80 zł

Odp.: Pracownik otrzymał 94,80zł
18 4 18