Odpowiedzi

2010-02-25T17:18:05+01:00
{-x-3y=5
{y=-2x
-x+6x=5
5x=5
x=1
y=-2(1)
y=-2
{x=1
{y=-2

{3x+y=10
{y=2x
3x+2x=10
5x=10
x=2
y=2*2
y=4
{x=2
{y=4

{4x-y=6
{y=x
4x-x=6
3x=6
x=2
y=x
y=2
{x=2
{y=2
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-25T17:19:19+01:00
{-x-3y=5
{y=-2x

{-x-3(-2x)=5
{y=-2x

{5x=5/:5
{y=-2x

{x=1
{y=-2*1

{x=1
{y=-2



{3x+y=10
{y=2x

{3x+2x=10
{y=2x

{5x=10/:5
{y=2x

{x=2
{y=4



{4x-y=6
{y=x

{4x-x=6
{y=x

{3x=6/:3
{y=x

{x=2
{y=2
2010-02-25T20:24:54+01:00
{-x-3y=5
{y=-2x tu masz już dany y więc tylko go podtstawiasz pod ten wrór wyżej czyli zamiast y wstawiasz -2x
-x - 3(-2x) = 5 i wyliczasz
-x +(bo - * - daje +)6x = 5
5x = 5 |:5 musisz wyliczyć x więc dzielisz przez 5
x = 5:5
x = 1 no i masz x wiec teraz y...
y = -2x
y = -2 * 1
y = -2

{3x+y=10
{y=2x
3x + 2x = 10
5x = 10 | :5
x = 2


{4x-y=6
{y=x
4x - x = 6
3x = 6 | :3
x = 2