Odpowiedzi

2010-02-25T19:16:40+01:00
V= 20*32*6=3840
5*3840=19200

V=12*25*8=2400

19200/2400=8
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-25T19:17:10+01:00
20cm x 32cm x 6cm = 3840cm³
3840cm³ x 5 = 19200cm³

12cm x 25 x 8cm = 2400cm³
19200cm³ : 2400cm³ = 8

potrzeba 8 takich foremek

prosze o naj :]:]
2010-02-25T19:17:32+01:00
20cm x 32cm x 6cm = 3840cmm szesc- chleb z 1 formy
3840*5 = 19200 - chleb z 5 form

12cm x 25 x 8 = 2400cm szesc. - chleb z 1 formy

19200/2400 = 8 - liczba potrzebnych form


proszę o naj:):)