Odpowiedzi

2010-02-25T20:10:05+01:00
15cm*100=1500cm=15m
10cm*100=1000cm=10m
5mm*100=500mm=0,5m
15*10*0,5=75m
odp.potrzeba 75m sitaki na ogrodzenie działki
1 1 1
2010-02-25T20:10:29+01:00
15×100=1500
10,5×100=1050
1500×2+1050×2=3000+2100=5100cm = 51m
Aby ogrodzić działkę trzeba 51 metra siatki
1 5 1
2010-02-25T20:16:00+01:00
15cm×100=1500 cm
10cm5mm×100=1050 cm
L=2×1500cm+2×1050cm=
3000+2100=5100(cm)
5100cm=51m
Odp.Potrzeba 51 m siatki na jej ogrodzenie
1 5 1